Domene og web-hotell

For at du som kunde skal kunne forholde deg til færrest mulig aktører, tilbyr jeg også domene og webhotell til mine kunder.

Jeg ordner med registrering av nye domener. Allerede registrerte domener kan også flyttes til min server.

Vårt webhotell har en oppetid på 99.9%. Du får den plassen du har bruk for, database, statistikk og epostadresser knyttet til ditt domene.

Epost - Mail

Mange lurer på hvordan en setter opp e-postadresse (konto) i sitt e-postprogram. Ved å følge linken nederst til høyre på siden her, finner en beskrivelse av de vanligste plattformene. Men med det utvalget av programmer og enheter som finnes i dag, kan jeg dessverre ikke ha kompetanse på alle muligheter.

Ønsker du å lese mail på web - webmail, kan du gjøre det ved å skrive http://webmail.domenenavnet i adressefeltet i nettleseren.

I perioder har vi, som andre webhotel, problemer med spam. Noen får en mengde eposter de gjerne kunne vært uten, og noen har meldt at de savner eposter de vet de skulle ha mottatt. Det vil alltid være en balansegang hvordan en skal stille spamfiltreringen, og vi jobber kontinuerlig for å forbedre dette. (Men spamutsenderne jobber også kontinuerlig – med å motarbeide oss….)

Det største problemet er selvsagt når epost blir borte. Mange av dere henter ned epost ved bruk av POP (ikke IMAP). Da synkroniseres ikke serverens spam-mappe ned til PCen. Dere bør jevnlig logge dere på webmail og se om det ligger noe i spam-mappen der som dere skulle ha mottatt.

Hvis en er svært avhengig av epost, bør en vurdere businessløsninger som f.eks. Office365 eller GSuite. Min bedrifts oppgave er å utarbeide nettsider og tilby webhotell som nettsidene kan lagres disse på. Som en tilleggstjeneste i en webhotelløsning ligger en eposttjeneste. Dette er imidlertid ikke en dedikert eposttjener og vil ikke være så stabil som en server som er dedikert til oppgaven.